Новите кметове и съветници в община „Марица“ се заклеха (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът на „Марица“ Димитър Иванов встъпи за трети пореден път в длъжност

Новите общинари в община „Марица“ встъпиха в длъжност днес. Кметове и съветници се заклеха да служат вярно на гражданите през следващите четири години в присъствието на и.д. областния управител Евелина Апостолова и председателя на ОИК „Марица“  Йордан Дамбулев.

„Няма да позволим да ни разделят и да ни приобщават към други общини. Веднага след Нова година ще организираме референдум, за да си кажат хората мнението“, категоричен бе в словото си пред новоизбрания общински съвет и кметовете на населени места в община „Марица“ новият-стар кмет Димитър Иванов. Днес той започна третия си мандат като кмет на общината, като убедително победи още на първия тур на местните избори – на 27 октомври.

„Бъдете добри с хората, за да получите отново доверието им, ако искате да продължите да сте във властта“, призова Иванов селските кметове. Той поиска подкрепата на новите старейшини и ги призова, заедно с кметовете на 19-те населени места, да работят заедно в името на общината.

Още в началото на сесията към съветниците се обърна и Евелина Апостолова,

която в момента изпълнява длъжността областен управител до встъпване в длъжност на Дани Каназирева. Тя прочете заповедта, с която се свиква новият Общински съвет. След това председателят на ОИК „Марица“  Йордан Дамбулев връчи удостоверенията и клетвените листове на всички кметове и общински съветници.

1 2

Подобни статии

Top