Новите почетни граждани на Асеновград -д-р Иван Червенков и литераторът Йордан Кожухаров

Третият номиниран, Теодор Пеев, не успя да събере нужния брой гласове

Д-р Иван Червенков, управител на болницата в Асеновград и литераторът Йордан Кожухаров са новите почетни граждани на Асеновград.

Тя бяха избрани след таен вот на заседанието на Общинския съвет, което се провежда днес. В залата присъстваха 29 общиннски съветници, като комисията не откри в урната невалидни бюлетини.

Предложението за удостояване с почетното отличие на д-р Иван Червенков е от група граждани. То е  за заслуги в областта на здравеопазването.

„Д-р Иван Червенков е отличен професионалист и администратор. Под негово ръководство е създаден екип от професионалисти, които работят всеотдайно и с воля в МБАЛ -Асеновград. Денонощният труд на лекари, медицински сестри, санитари и целия персонал, работещ срещу пандемията от COVID 19 е достайно за уважение“, пишат в мотивите си инициаторите.

Йордан Кожухаров получава номинацията за заслуги в областта на културата. Известен в града като един от добрите рецитатори, той допринася за издигане на българския дух, както и за съхраняване на традициите.

Третият номиниран – богословът Теодор Пеев, не събра достатъчно гласове при тайния вот.

Церемонията по връчване на приза на двамата почетни граждани ще се проведе на 30 май, когато е Празникът на Асеновград, в Старинното училище „Св. Георги“ от 11:00 ч.

Подобни статии

Top