Ново 20: Отлагат разкопаването на централния площад в Асеновград

Разкопаването

на площад „Акад. Николай Хайтов” в Асеновград се отлага с една седмица. Изкопните дейности  в центъра на града, свързани с водния цикъл,  трябваше да започнат днес, но промени в организацията предвиждат багерите да влязат в площадното пространство пред сградата на Общината идващия понеделник.

Това каза за DCNEWS заместник-кметът инж. Петър Бояджиев, който е и ръководител на мащабния проект за рехабилитация на ВиК мрежата в града.

Новият сценарий се налага заради  забавяне на разрешението за строеж от страна на Регионалната дирекция за национален строителен контрол.

Освен това фирмата –изпълнител на частичното строителство по водния цикъл в Асеновград е ангажирана с изпълнението на ремонта и на 22-километровия участък от магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, който трябва да приключи до дни.

В момента в Асеновград

строителите извършват подготовка на трасето, което ще бъде засегнато от строителството. То ще бъде маркирано и ще се определят местата за временно преминаване на пешеходци и поставянето на предпазни мрежи и съоръжения.

Ремонтите ще започнат от паркинга зад НЧ „Родолюбие” и ще стигнат до края на улица „Изложение” в централната част на града.

Изкопното трасе

ще минава през средата на градския площад, като изцяло ще се изгради нова ВиК мрежа. Ще бъдат подменени близо 600 метра канална мрежа и водопровод. За тези дейности по проекта са предвидени средства в размер на 1 390 000 лв.

След подмяната на тръбите площадната настилка на централния площад в Асеновград  ще бъде възстановена в първоначалния й вид, обещават от управата на града.

Срокът за изпълнение на ремонта е 30 работни дни, като това е последният етап от мащабното строителство по проекта за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води.

„До 22 юли трябва да приключим с последното разкопаване на Асеновград по този проект“, обеща ресорният заместник-кмет инж. Петър Бояджиев.

 

 

 

 

Подобни статии

Top