Ново дарение за 300 000 лв. в УМБАЛ „Св. Георги“ от голяма компания (СНИМКИ)

УМБАЛ „Свети Георги” получи предпазни облекла и маски

Дарение на 100 бр. предпазни облекла и 2000 бр. предпазни маски получи УМБАЛ „Свети Георги“ от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД. То бе връчено от каза изпълнителният директор на компанията Иван Папазов и прието от изпънителния директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов.

Благородният жест е част от вече предприетите действия на акционерите на компанията – правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, за справяне с кризата в страната. Освен УМБАЛ „Свети Георги” дарения получиха и всички болници на първа линия под тепетата –  интензивните отделения на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, „Св. Мина“, МБАЛ „Св. Пантелеймон“, УМБАЛ „Каспела“ и УМБАЛ „Пълмед“.

Общата стойност на дарението е 300 хил. лева и включва шест апарата за белодробна вентилация от най-висок клас, 10 000 предпазни маски и над 300 многократни защитни облекла, които фирмата дарява на болници, определени от Министерството на здравеопазването за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в град Пловдив.

Животоспасяващата апаратура е предназначена за спешна помощ и дълготрайни интензивни грижи при пациенти с остра дихателна недостатъчност от всички възрастови групи.

Предпазните костюми са произведени в България – специална противовирусна изработка с най-висок клас на защита и са за многократна употреба. Те са изключително леки, позволяват на кожата да диша и не предизвикват алергични реакции. Изработени са от висококачествена непромокаема материя, със защита от 8100 мм воден стълб. Облеклата се закопчават с водоустойчив цип, а всички шевове по тях са заварени по специфична технология, гарантираща допълнителна устойчивост на защитния екип.

1 2

Подобни статии

Top