Ново свлачище по пътя за Лилково (СНИМКИ)

Припомняме, че от АПИ обещаха да започнат ремонт на пътя

Отново пропадна пътят за родопското село Лилково, съобщиха от Фейсбук групата Сдружение „Заедно за Лилково“. Новото свлачище е в участъка между Плочник и разклона за с. Ситово и с. Лилково. „Бъдете изключително внимателни!“, призовават от Сдружението.

Припомняме, че миналата седмица от АПИ съобщиха, че започват ремонт на пътя. От агенцията съобщиха, че са възложили изготвянето на технологичен проект за ремонта на 37,9 км от третокласния път ІІІ-862 Пловдив – Първенец – Лилково – Михалково на територията на област Пловдив.

АПИ: Изработва се проект за ремонта на пътя Пловдив – Лилково

Въз основа на проекта, който трябва да е готов през февруари ще се определят конкретните дейности, прогнозната им стойност и срокът за изпълнението им.

Пътят до Лилково ще бъде ремонтиран

Предвижда се ремонтът да започне поетапно още през февруари при подходящи метеорологични условия. Проектирането е възложено на пътноподдържащото дружество „Европейски пътища“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за текущо поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Жители на две родопски села излизат на протест заради пропаднал път

Третокласното трасе преминава през тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, като в участък от 12,9 км от разклона за с. Бойково до село Лилково липсва достатъчен габарит и трайна настилка.

Снимки: Фейсбук/Сдружение „Заедно за Лилково“ – Официална страница

Подобни статии

Top