Ново злато за България от СП по Таекуон-До ITF в Пловдив

Спечели го борислав Витков при ветераните 6-и дан, бронз за женския ни отбор на „форма“

Третият ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пловдив донесе още един златен медал за България. Спечели го Борислав Витков в дисциплината „форма“ при ветераните 6-и дан. Българинът беше безупречен в изпълнението си и заслужено се качи на най-високото стъпало за награждаване.

Отлично се представи и женския ни отбор в дисциплината “ форма“. Нашите за първи път на голям форум завоюваха бронзов медал, като на полуфинала бяха победени от новите Световни шампионки от Северна Корея. Тимът ни в състав Маргарита Стойчева, Василена Йорданова, Дина Ел Шарафи, Ренета Желязкова и Кристина Славеева спечели аплодисментите на публиката с перфектната си игра, но малко не им достигна, за да поднесат пълна изненада и да елиминират корейките.

Елена Недева и Денка Кацарска също станаха бронзови медалистки във възрастови група “ ветерани“ – 1 дан. Малко след тях на подиума за награждаване на третата позиция се качи и Иван Тодоров ( ветерани- 1 дан).

Още в първия ден в новата дисциплина при мъжете „пауър таекуондо“ със златни медали влязоха в историята Божидар Матов ( 71 кг) и Николай Томанов ( 92 кг). Двамата победиха във финалните срещи съответно Триандафилос Карвонис (Гърция) и Иван Сизов (Русия). Сребърни медали от първия ден в същата дисциплина спечелиха Димитър Китипов (78кг) и Илиян Томанов ( 85кг).

Както е известно, Световното първенство в Пловдив се провежда с рекорден брой участници. 1588 акредитирани състезатели от 80 държави очакват своя шанс в различните възрастови групи ( юноши и девойки- младша и старша възраст, мъже, жени и ветерани).

Българският национален отбор е от 70 бойци и е воден от старши треньора Тодор Козладеров.

Подобни статии

Top