Ножарят Кирил Коликов с награда за цялостен принос

Майстор Коликов е първият носител на тази награда

В навечерието на еснафския празник „Св. Спиридон“ – 12 декември, днес доц. д-р Ангел Янков, директор на Регионален етнографски музей – Пловдив, ще връчи наградата „За цялостен принос и творчески постижения в традиционните занаяти“ на майстор Кирил Коликов, от името на Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство на Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

Кирил Коликов е майстор-ножар, който е превърнал един традиционен занаят в изкуство. Затова напълно заслужено той е първият носител на наградата, учредена от Регионалния център на ЮНЕСКО.

Редовен участник в изложби на регионално и национално ниво, организирани от различни институции. Има множество награди за своите постижения, няколко обучени от него ученици, а неговите офицерски кортици са публикувани в български и чуждестранни каталози.

Събитието ще се състои в тесен кръг при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Награждаването ще бъде заснето и споделено във Facebook страницата на Регионален етнографски музей – Пловдив, както и на страницата на РЦОНКНЮЕ под егидата на ЮНЕСКО.

Подобни статии

Top