Ножове и вилици от картофено нишесте с приз за „Най-добър млад предприемач“ (СНИМКИ)

Приборите са биоразградими и идеални за пикник

Прибори за еднократна употреба, получени от картофени обелки е проектът, който спечели първото място в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Иновативната идея на Димо Иванов беше оценена с най-много точки от журито и получи първата награда от 7000 лева от заместник-кмета Георги Титюков.

„Благодаря на Община Пловдив за възможността да участваме в този конкурс, както и на Търговската гимназия за доброто обучение, което получихме за управление на бизнес“, заяви развълнувано победителят. „Ние повярвахме в себе си, благодаря Ви, че и Вие повярвахте в нас“, допълни той от сцената, докато получаваше своята награда.

Биоразградимите прибори за еднократна употреба от картофено нишесте, приготвено от обелките, могат да се използват от хората, когато са на разходка сред природата. Така като ги хвърлят ги дори на нерегламентирани места, околната среда няма да бъде замърсена, защото се разграждат между два и шест месеца. 250 броя вилици ще струват приблизително 4 лева. Фирмата ще се произвежда още лъжици и ножове. На по-късен етап ще се правят торбички и чашки.

Интерактивни тениски с добавена реалност на второ място

Второто място и 4000 лева спечели Марчела Апостолова, чийто проект е за интерактивни тениски с мобилно приложение за добавена реалност. Върху тениските ще има отпечатани авторски модели на забележителности на града. В самата щампа има маркери, които при сканиране на тениската на телефона ще се появи триизмерен модел на съответната забележителност с текст на английски, български и френски език.

1 2

Подобни статии

Top