Няколко нови случая на коронавирус в Брестовица, тестват десетки в селото

Няма положителни за COVID – 19 сред служителите на Спешна помощ в Пловдив

Няма заразени служители на Спешна помощ в Пловдив. Към днешна дата са отрицателни пробите на всички тествани за Covid-19  медицински и немедицински лица там. Това обяви – по данни на РЗИ, областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

От съобщените днес 4 нови случаи на коронавирус в Пловдивска област – 3 са от Община „Родопи“ и по-конкретно село Брестовица. В селото има още един случай, вече съобщен през почивните дни, с което положителните за  Covid-19 в тази община стават общо 4 лица от две близки семейства. В тази връзка са взети всички противоепидемични мерки и се започва проучване сред контактните лица, като ще бъде максимално разширен периметърът, за да се ограничи риска от разпространение на заразата.

Екип на РЗИ вече е на място и ще бъдат тествани над 30 души от близките на двете семейства, уточни Каназирева. В същото време от МВР са взели всички мерки и ще има засилено присъствие на органите на реда в селото, както това бе организирано в Кричим и в Стамболийски.

„Взимаме бързи и адекватни мерки, за да ограничим риска от заразяване и възникване на огнища“, обясни областният управител.

Четвъртият случай, съобщен от Националния оперативен щаб тази сутрин, е от Пловдив.

Подобни статии

Top