Няма да затварят поделението в Асеновград заради коронавирус (ВИДЕО)

Нови двама заразени от пасторската сбирка в Перущица

Няма да се карантинира военното поделение в Асеновград заради съобщения вчера случай на военнослужещ с COVID-19 от подразделението, съобщи днес областният управител Дани Каназирева пред журналисти. Поискан е списък на контактните лица на военния. На тях ще бъдат връчени предписания за поставяне под карантина.

Каназирева припомни, че днешните случаи на новозаразени под тепетата са седем, като от тях два отново са свързани с пасторската сбирка в Перущица отпреди няколко месеца. Едната положителна проба е от самия родопски град, а другата е от село Селци и също е свързана с пасторската сбирка.

Една от положителните проби за коронавирус днес е на лекар, който работи в Смолян, но е решил да бъде карантиниран в община Пловдив. Затова от РЗИ-Смолян са го предали на РЗИ-Пловдив, уточни областният управител.

Тя припомни, че в момента позитивните проби за COVID-19 са 194, от днес 100 са напълно излекувани.

36 са приетите в болница за лечение, като от тях 28 са в УМБАЛ „Св. Георги“, пет са в болница „Иван Рилски“ в Пловдив и по един в пловдивската „Медлайн клиник“, МБАЛ-Асеновград и болницата в Карлово. На домашно лечение са 53-ма от носителите на вируса.

„Нямаме огнища в областта, единични са случаите“, поясни Каназирева и призова хората да спазват мерките и да не се събират на големи групи.

Вижте повече във видеото:

Подобни статии

Top