Няма проекти за големите спирки, искат временни заслони

Да бъдат поставени временни заслони на местата,

където трябваше да има индивидуални модули за спирки, ще настоява градската управа пред фирмата-концесионер на спирките „Елиза 2000“. Това заяви кметът Иван Тотев пред журналисти. Концесионерът напоследък не изявявал желание да предостави на общината проекти за 40-те големи спирки, където трябва да има такива модули.

Затова общинското ръководство ще има среща с представители на „Елиза 2000“ в петък и ще иска възможно най-бързо да бъдат поставени навеси на проблемните места заради идващата зима.

„На Централна и Сточна гара например, трябва да има по два или повече заслона“, посочи Тотев. Той припомни, че по договор концесионерът трябваше да направи модули с търговски обекти по ключови места в централната градска част. Подобен обект вече се оформи от северозападната страна на Тунела, но вече пета година други индивидуални модули няма. А и на единствения заслони все още не са монтирани, а има само павилиони с няколко магазина.

Общината също ще постави 10 заслона, за които вече проведе обществена поръчка, на места, които са вън от концесията. Те ще бъдат определени от районните кметове.

Тотев се оплака и от вандализма на пловдивчани, заради който голяма част от заслоните са с изпочупени стъкла. Той обаче не коментира дали концесионерът ще бъде задължен да ремонтира повредените навеси.

Подобни статии

Top