Кризисният щаб на Пловдив: Няма случаи на коронавирус, връхлита втора грипна вълна

Няколко училища вече са във ваканция

Няма нито един регистриран случай на коронавирус в Пловдив и областта. Това стана ясно на първото заседание на кризисния щаб, свикан при областния управител Дани Каназирева днес, предаде репортер на DCnews.bg. Той ще се събира всяка седмица, за да анализира развоя на ситуацията; следващата среща ще е в сряда – 4 март.

Към момента под карантина у дома си е студентка, пристигнала от Германия, прекарала три дни в Рим и след това посетила Истнабул; тя е влязла е в страната през Капитан Андреево. В Инфекциозна клиника жена чака резултатите си от изследванията. Вече има и отрицателни резултати от изследванията на детенце.

„Нека не създаваме паника и напрежение“, призова Каназирева. Тя увери, че болниците в града имат легла, които да поемат евентуални случаи на заразени – 46 са легла в УМБАЛ „Св. Георги“, 38 легла в УМБАЛ „Пловдив“ и 10 легла във Военна болница.

Обстоятелствата, обаче, се усложняват заради очаквана втора грипна вълна. На заседанието стана ясно, че вече има две пловдивски училища, които са в грипна ваканция, както и две в Раковски.

Подобни статии

Top