Объркване в информационната система прати фирмата със заразени във Войводиново

Предприятието е в промишлената зона на Пловдив

Фирмата, за която се разбра, че е тествала работниците си за коронавирусна инфекция и в нея са потвърдени 6 души, не е в района на Войводиново, а в северната промишлена зона на Пловдив.

Шестима служители от фирма във Войводиново положителни за COVID – 19

Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация под тепетата. Оттам обясниха грешката с объркване при предаване на информацията от лабораториите към Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Припомняме, че тази сутрин стана ясно, че новите случаи на COVID-19 в Пловдивско са 8, като от тях 6 са потвърдени в тази фирма, чийто персонал е общо 14 души.

8 нови случаи в Пловдив, отново рекорден брой заразени с коронавирус

По информация на DCNEWS работниците от фирмата не са от Войводиново. Засега обаче няма яснота от кои други населени места са те.

Междувременно ПБ Новинар съобщи, като се позова на свои източници, че 45-годишният карловец, който се е заразил на евангелистката сбирка в Перущица,  се е почувствал зле и близките му са извикали Спешна помощ. Той е бил закаран в пловдивска болница. Мъжът е със сърдечни проблеми, дал е положителната проба вчера. Двамата му роднини, с които живее, са поставени по 14-дневна карантина.

Подобни статии

Top