Объждат Председателството на ЕС в Пловдив

Промотират алтернативната градска мобилност

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие в Пловдив кръгла маса, на която ще представи приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Акцент в събитието ще бъде поставен върху промотирането на алтернативната градска мобилност.

Кръглата маса ще се състои в сградата на Младежки център – Пловдив (на Гребната база). Участие в нея се предвижда да вземат кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-областният управител Димитър Керин.

Инициативата се осъществява в изпълнение на основния приоритет на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз -„Насърчаване на ефективното партньорство – заедно можем повече в ЕС“. Целта ú е да постави в центъра на общественото обсъждане темата за градската мобилност, която е интегрална част от европейския въпрос за развитието на интелигентни градове и е пряко свързана с повишаването на качеството на живот, включването на градовете, здравето на гражданите и опазването на околната среда.

След края на кръглата маса, на Гребната база, ще стартира промо велообиколка с много награди.

Подобни статии

Top