Обещано: Коматевско шосе ще е проходимо за Димитровден (СНИМКИ)

Коматевско шосе

ще е проходимо до 26 октомври, потвърди кметът на Пловдив Иван Тотев пред коматевци. До Димитровден пътят ще е с настилка от битум, а последният пласт на асфалта ще бъде положен, след като се направят тротоарите и велоалеята.

Дългоочакваната среща между градоначалника и жителите на квартала напълни читалище „Иван Вазов“ снощи. „За първи път от шест години насам участвам в среща, която не е предизборна и е по инициатива на сдружение „Коматевци за Коматево“, сподели Тотев. Заедно с него, в срещата участваха кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, началникът на Първо РПУ Красимир Ламбрев, както и шефът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Градският транспорт

по реновирания път ще бъде пуснат по преценка на КАТ, като желанието на местната власт е това да стане от 1 ноември. По думите на кмета, след наблюдение на трафика по Коматевско шосе през следващата половин година, специалистите ще преценят дали има нужда пътят да бъде разширен с още две ленти.

Иван Тотев и Борислав Инчев отговарят на въпроси на коматевци

Тротоарите на Коматевско шосе

ще бъдат с червена настилка, тъй като велоалеята ще бъде споделена с пешеходната алея. Шосето ще е с ширина 7 метра с 3,5 метра за всяка от двете ленти. Предвидени са джобове за спирките на автобусите, които ще бъдат със заслони. Паркирането по Коматевско шосе ще се забрани, а дежурен „паяк“ ще следи за нарушители.

Кметът с решения на проблемите в Коматево часове преди срещата

„7,7 млн. е стойността на ремонта на пътя, като в сметката влизат и средствата за канализация“, заяви Тотев.

През следващата година Общината ще предвиди средства за отчуждаване на няколко частни имота в квартал „Остромила“, като целта е да се облекчи движението по отсечката, свързваща Коматевско шосе и ул. „Димитър Талев“.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top