Обезопасиха опасно кръстовище в Асеновград(СНИМКИ)

Реакцията на общината е след протестна подписка на граждани, които живеят в района.

Започна обезопасяване на едно от най-натоварените кръстовища в Асеновград. От вчера на две места по улица „Речна“ монтират ограничители за скоростта. Изкуствените неравности трябва да доведат до намаляване на скоростта на автомобилите и безопасно преминаване на пешеходците в зоната между улица „Речна“ и „Никола Вапцаров“ в центъра на града.

„Идеята е шофьорите, навлизайки в кръстовището да намалят скоростта до 30 км/час“, обясни ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

Регламентираната пътна неравност е от тип „габар“ и ще бъде монтирана на две места по цялата дължина на улицата. Специални знаци ще предупреждават шофьорите за препятствието.

Реакцията на общината е след протестна подписка на граждани, които живеят в района.

Точно преди година живеещите настояха пред управата на града за изграждане на пешеходни пътеки и легнали полицаи, които да ограничат скоростта на движение на автомобилите и да се предотвратят инциденти с минувачи, голяма част от които са деца.

Повод за протестната подписка тогава стана катастрофа, при която пиян шофьор с висока скорост се блъсна в дърво пред магазин за хранителни стоки на улица „Никола Вапцаров“ . По чудо инцидентът се размина без жертви.

„Мястото е част от жилищна зона, намира се близо до центъра, където движението на автомобили и пешеходният поток е непрекъснат. В района има две училища и парк. Затова се налага МПС-тата да се съобразяват, да карат внимателно и с ниска скорост“, каза още Темелков.

Тепърва предстои да се проектира и изграждането на пешеходна пътека. След обследване специалисти ще дадат препоръки къде ще бъде поставена тя. Мястото ще бъде обезопасено допълнително и с ограничители на тротоарите- метални пана или антипаркинг колчета.

 

 

 

Подобни статии

Top