Обезопасяват достъпа до знаков туристически обект край Асеновград

В момента до самото скално плато се стига  единствено по стари дървени стълби.

Една от проблематичните зони и места за посещение в Асеновград – скалното светилище Караджов камък, ще бъде сериозно обезопасена. В зоната ще бъде изградена пасарелка за по-лесен достъп на туристите. В момента до самото скално плато се стига единствено по стари дървени стълби.

Инвестицията ще бъде на частна компания и трябва да се случи още този туристически сезон, обясниха от ОП „Туризъм“.

„Има много питания от туристическата общност за това, дали може ние по някакъв начин да съдействаме за подмяната на тези дървени стълби, за да може да се направи по-лесен достъпа до обекта. Местността Караджов камък е обявена за защитена. Затова е  необходимо съгласуване с  МОСВ какъв ще бъде точно видът на съоръжението, след което то ще бъде поставено“, допълниха от общинското предприятие.

Караджов камък е интересен скален феномен, който се намира близо до село Мостово в Родопите. Представлява високо скално плато (връх с височина 1448 м), в чиито отвесни стени се е образувал естествен тесен улей. В него е наместен огромен камък, който сякаш висша сила е поставила там – Караджовия камък. Феноменът е обявен за защитена местност от 2003 г.

Подобни статии

Top