Обилни снеговалежи затвориха много от пътищата в страната, вижте ограниченията - DC news

Обилни снеговалежи затвориха много от пътищата в страната, вижте ограниченията

Ограничения за тежкотоварни автомобили, затворена магистрала и проходи

Обилните снеговалежи доведоха до затварянето на много от пътищата в страната. Малко след 3 часа тази сутрин беше ограничено движението по магистрала „Хемус” на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място.

По същото време бе ограничено движението на МПС над 12 т по път III-507 Хасково-Кърджали през с. Мост поради обилен снеговалеж. Шофьорите изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна Полиция“.

В област Хасково без ток са 25 села – съобщават от Областна администрация. От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета. Всички пътища в Хасковска област са проходими при зимни условия.

Автомагистрала „Марица” е изчистена до асфалт. Снежната покривка в областта е между 15 и 30 см. Най-много сняг е паднал в общините Ивайловград и Стамболово – 30 см. В Тополовград снегът и Хасково – около 20 см. 78 машини са работили тази нощ на терен.

Проходът „Шипка“

Пътят към прохода „Шипка” е затворен заради тежки навявания, много силен вятър и нулева видимост. В участък от близо два километра има и закъсали автомобили. Движението от южната страна на прохода е спряно.  Снегорини обработват настилката, но раганни ветрове създават трудности при разчистването на образувалите се преспи. Температурата е около минус 8 градуса.

Временно се ограничава движението по път I-5 гр. Шипка – кръстовище за с. Крън и път III-5601 гр. Шипка – с. Шейново поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост.  Има обходен маршрут през дунавци и Горно и Долно Сахране. Обикаля се доста, за да се стигне до прохода, другото преминаване е през прохода на „Републиката“.

Има и информация, че кола се е ударила в мантинела, няма пострадали.

1 2

Подобни статии

Top