Обирджията от Катуница признал и за друга кражба, прокуратурата иска най-строга мярка

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за грабеж от пощенския клон в с. Катуница

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.Н., на 34 г., за това, че на 08. 02. 2022 г., в с. Катуница, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – сумата от 3120 лева от владението на „Български пощи“ ЕАД, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 08.02.2022 г., В.Н. влязъл в пощенския клон в с. Катуница. Той произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, след което В.Н. напуснал помещението. Няма пострадали хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейските служители.

Обвиняемият В.Н. е направил самопризнания за деянието, както и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре, 11 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Асеновград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Н.

Подобни статии

Top