Обирджиите от Роженския манастир търсели жълтици (ВИДЕО)

Бащата на Юксел се извини на игумена на Роженския манастир

„Синът ми е подведен от адвоката. И аз имам вина малко, понеже му бях спрял финансите и той се е опитвал да изкара някой лев„. Това заяви в кулоарите на съда, докато чакаше мярката на сина си бащата на 21-годишния обирджия от Роженския манастир Юксел Митев – Мишо Митев. По думите му 44-годишният адвокат Стефан Матеев, който е сочен за тартор на престъпната банда, нападнала игумена на манастира, цяла България знае, че Юксел бил подведен.  Той не знае къде се намира. Той го е подлъгал, че ще вземе много пари, ще направи това и онова.

Оставиха в ареста двама от бандитите нападнали Роженския манастир (СНИМКИ)

„Синът ми работеше като сервитьор в Кипър, а после с мен като дърводелец. Аз имам още двама сина, които работят там. Разполагаше с пари, напоследък дойде тук с приятели и се забърка с тези афери“, каза още бащата. А след това се извини публично на игумена на Роженския манастир и каза, че никога не би могъл да си представи, че синът му може да направи подобно нещо.

Не е ясно дали са търсели имането на Яне Сандански

„Четиримата са отишли с намерение да търсят жълтици в Роженския манастир. Имали са информация за имущество с по-голяма стойност, но нещо се е объркало“, каза пък прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Спиров, който се яви днес в съдебната зала. Четиримата са задигнали камерите за видеонаблюдение на светата обител и мобилния телефон на игумена. Освен това са го привели в безпомощно състояние, след като са го вързали за стол в църквата на манастира и са започнали да копаят с кирки едната стена, под иконите.

Прокурорът отрече да има информация, че обирджиите са търсели имането на Яне Сандаски. Той не можеше да си обясни и подобно поведение от страна на адвокат, но в съдебната зала заяви, че това е утежняващо вината му обстоятелство.

Припомняме, че двамата обвиняеми, които днес обжалваха мерките си за неотклонение – 21-годишният Юксел Митев и 44-годишния адвокат от Сандански Стефан Матеев, бяха оставени окончателно в ареста от Окръжния съд. Те са обвинени, че в съучастие са извършили грабеж в Роженския манастир, а срещу адвокат Матеев има и обвинение за притежание на незаконен газов пистолет, пригоден за боен.

Тарторът на бандата от Роженския манастир: „Повече няма да работите, ставате милионери“

Подобни статии

Top