Облагородяването на квартал „Запад“ в Асеновград продължава с последната зона 5

Изграждането на Зона 5 в асеновградския кв. „Запад“ започва през август

Към момента все още не са отстранени нередностите.

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров съобщи, че в средата на август тази година стартира изграждането на Зона 5 по проекта за благоустрояване на асеновградския квартал „Запад“.

През изминалата седмица се състоя среща между общинското ръководство и фирмата, изпълняваща поръчката. Изпълнителят увери, че едновременно със старта на реконструкцията и благоустрояването на последната зона, ще бъдат отстранении всички констатирани над 250 забележки по предходните 4 зони.

Целта е строителните дейности да се осъществяват в сезон, в който хората са в отпуска и са извън домовете си, като идеята е да се избегне в максимална степен създаване неудобство на гражданите.

Освен всичко, трябва да се съобразим и с метеорологичните условия, при които е допустимо засаждането на растителност. Температурите на въздуха не трябва да са много високи, за да може растенията да оцелеят и да се поддържат след това, а не да изсъхнат в горещото време, както се случи при предишното засаждане.

Община Асеновград напомня, че все още не е подписан Акт 15, с който обектът в квартал „Запад“ да бъде приет от общинското ръководство.

Причината са именно неотстранените до момента нередности, от страна на фирмата изпълнител, констатирани от специално назначена комисия.

Поради това, че обектът все още е под стопанисването на строителите, община Асеновград няма право нито да поддържа, нито да допусне експлоатация на съоръженията.

Подобни статии

Top