Областен информационен център – Пловдив кани гражданите на концерт и викторина

От 12:00 до 13:00 часа пространството пред Централна поща ще се превърне в сцена

Областен информационен център – Пловдив, съвместно с БГ Бъди активен, организира за гражданите и гостите на града събитие, посветено на „зелените инициативи“. От 12:00 до 13:00 часа пространството пред Централна поща ще се превърне в сцена, на която младите пловдивски артисти Едит Унджиян и Георги Зайков ще подканят минувачите да се включат в инициативата, целяща да популяризира зелените политики на Европейския съюз.

Екипът на двете организации очаква и по-любопитните посетители на „Градска всекидневна“, разположена отново пред пощата, където ще могат да изразят своето мнение за градската среда, за чистотата на града, какво може да направи всеки един от нас за това. Гражданите са поканени да споделят свободно своето мнение, като след това ще бъде изработено видео послание от пловдивчани за състоянието на града, наречено #Промяната Възможна на проект “Партньорство за красива и чиста България”, част от дългосрочната програма Място България. Видео посланията ще се заснемат върху инсталацията Градска всекидневна, с която БГ Бъди активен откри своите дейности по проекта в началото на 2021 г. На специална викторина с въпроси, свързани със Зелената сделка, посетителите ги очакват и награди за всеки верен отговор.

С акцията сдружението БГ Бъди активен ще отбележи Световния ден на градовете, с което ще сложи край на  UrbanOctober и ще предаде посланието за споделена отговорност към градската среда.

През целия ден на локацията ще има различни активности.

През целия ден, всеки желаещ гражданин може да дойде и да изрази своето мнение по въпроси като:  “Какво трябва да направим, за да бъде Пловдив по-красив, по-зелен и по-чист град? От кого зависи промяната? Кой носи отговорност за нея? И как да направим така, че утре всички да се събудим в един град, създаден ЗА хората.” Активистите от сдружението ще посрещнат и ще включат всички, които имат какво съдържателно да споделят по темите с поддържането на градската среда чиста и #безотпадъци, проблемите пред които се изправят и решенията, които намират. Всички записани материали ще бъдат събрани в кратък филм “Много лица на промяната”

От 14 до 17 ч на локацията ще се продеве работилница за деца по upcycling  “Рошавата четка”,с цел за възпитание, обучение, творчество и рециклиране.

Вярваме, че градът може да бъде приятел на хората, ако заедно работим за опазването на чистотата, подобряване на средата и активизиране на гражданското участие. Ето защо на нашето събитие сме поканили представители на различни организации и институции, които ще споделят успешни практики за създаване на чисти, устойчиви и удобни за хората градове.

Проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ-Пловдив през периода 2019-2021 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020.

Подобни статии

Top