Областна администрация – Пловдив обявява конкурс за послание - DC news

Областна администрация – Пловдив обявява конкурс за послание

Инициативата е за изграждане на Паметник на Обединението

Областна администрация – Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на Паметник на Обединението, която се реализира чрез дарителска кампания на  Фондация „Наследство в бъдещето“.

Проектът предвижда монументът да се изгради в местността „Рожен“ и да представлява 111-метров пилон, на който ще се развее българският трибагреник. Пилонът ще се издига на 1430 м надморска височина и ще бъде най-високият в Европа.

Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и е подкрепена от видни общественици, творци, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. Вече официално е подкрепена и от голямата ни футболна легенда Христо Стоичков.

В тази връзка  Областна администрация – Пловдив обявява конкурс за послание (мото), което да бъде гравирано на паметна плоча в подножието на паметника.

Изискването е мотото да съдържа до 7 думи и да бъде подчинено на идеята на кампанията –  да се отправи послание към бъдещите поколения на България и то да има обединяващ характер.

Избраното мото ще бъде записано заедно с посланията към бъдещите поколения на останалите 27 административни области.

Желаещите да участват в конкурса могат да подават предложения в срок до 15.02.2023 г. на email: ei@pd.government.bg.

Снимка: www.pilon.rozhen.bg

Подобни статии

Top