Областна управа ще иска допълнителни пари за подвижните СИК, работещи с COVID болни и карантинирани

Членовете на подвижните секции трябва да бъдат допълнително стимулирани, смята областният управител

Допълнително материално стимулиране за хората от подвижните СИК, които ще обслужват гласоподавателите с Ковид-19 и карантинираните, ще поиска Областна администрация. Това стана ясно на днешната среща в областната управа с РИК 17 Пловдив област. Очаква се поради нарастващия брой болни и карантинирани, подвижните секции да бъдат увеличени като брой.

На заседанието се разбра, че хартиените бюлетини, които ще подсигурят електронния вот, ще пристигнат в понеделник.

Главният секретар Георги Янев уточни, че този петък приключва ремонта на панаирната палата, в която ще се помещава 17 РИК като специално внимание е отделено и на изправността на климатичната инсталация. Янев и председателят на РИК 17 Дарина Тодорова лично ще отидат на място, за да се уверят, че всичко е в изправност.

Областният управител Ангел Стоев съобщи, че са осигурени вендинг автомати за храна и напитки в изборната нощ. Дезинфекцията ще бъде засилена и ще има съответни указателни табели, за да има сигурна среда за хората.

Очаква се с МВР да се изготви график на автобусите, които ще извозват избирателните комисии с протоколите в изборната нощ, за да няма струпване на хора в палатите.

От 17 РИК съобщиха, че ще напишат предложение до ЦИК да не се носят неизползваните бюлетини от секционните избирателни комисии при отчитане на резултатите, понеже след това тези книжа се връщат в съответната община.

Обученията за членовете на СИК от 17 МИР ще бъдат онлайн на 9 и 10 ноември.

Подобни статии

Top