Областният кризисен щаб: Проверки повсеместно всеки ден!

Наблюденията ни са, че на повечето места мерките се спазват, заяви областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева

Контролът за спазване на противоепидемичните мерки ще е всяка вечер и навсякъде обяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, предаде репортер на DCnews.bg. 2581 проверки са направени от момента на обявяване на правилата, при които ще работят нощните заведения, баровете и ресторантите в Пловдив – четете ТУК.

Наблюденията ни са, че на повечето места мерките се спазват. Даваме още 10 дни толеранс. Взето е решение да се предприеме индивидуален подход, – който не спазва мерките, ще бъде подложен на санкция, глоба и дори затваряне. Но цял един бранш да бъде наказан – няма да е справедливо„, коментира тя и подчерта, че проверките ще са непрекъснати в целия регион, на всеки сигнал ще се реагира.

Каназирева изтъкна, че в Щаба са направили разбор на ситуацията с бума на положителни за коронавирус в Пловдив и областта.

Пробите скачат в първата седмица на октомври, две седмици след започване на учебния процес. Но няма как да спрем учениците„, заяви тя. „Ако затворим нощните заведения, веднага ще превърнем коктейл – баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, клиентите ще отидат в ресторантите„, обясни областният управител защо не се предприемат генерални стъпки по затваряне на дискотеките.

Подобни статии

Top