Областният управител: Казус с кариерата на „Холсим“ няма

Дани Каназирева с официална позиция по повод решението на Административния съд за кариерата над Белащица

Казус с кариерата на „Холсим“ над Белащица няма. Това казва в своя официална позиция областният управител Дани Каназирева по повод решение на пловдивския Административен съд, което обявява за незаконно затварянето на кариерата над Белащица с мотива, че концесионният договор на „Холсим кариерни материали Пловдив“ е спрян без основания и актът за това се отменя.

Решението на съда ще се обжалва, но каквото и да решат магистратите на горна инстанция, жителите на Белащица, близките села и Пловдив не трябва да имат притеснения, защото концесията изтича след броени дни – на 1 февруари 2021 година. Също така, по закон, спирането не удължава срока на съответния договор и този на разрешението или на концесията, подчертава Каназирева.

По думите й няма удължаване на концесионния договор не трябва да има и за в бъдеще, поради редица причини – наличие на водоизточници, свлачище, сериозни предпоставки за замърсяване на въздуха, опасност за здравето и условията на живот на населението.

Докато съм областен управител ще направя всичко възможно да бъдат защитени интересите на хората и исканията им да бъдат удовлетворени, категорична е Дани Каназирева.

Подобни статии

Top