Областният управител нареди проверка на документацията на концесията на ст. „Христо Ботев“

Дани Каназирева обяви още, че ще има специална среща с представители на фенклуба на Локомотив (Пловдив)

Във връзка със създалото се напрежение сред обществеността, относно прекратяването на концесията на стадион „Христо Ботев“, включително публикации в медиите и заявеното от фенклуба на Локомотив (Пловдив) намерение да бъде сезирана прокуратурата, Областният управител Дани Каназирева нареди да бъде извършена проверка на цялата документация.

Областният управител изиска всички необходими за целта на административния контрол документи, вкл. подготвителните материали – обосновка на концесията, доклад и предложение за решение, съгласувателни становища по Закона за концесиите, въз основа на които е прието Решение номер 61, взето с Протокол номер 5 на 28.02.2013 г. на общински съвет – Пловдив, за определяна на ПФК Ботев АД за кoнцесионер на стадион „Христо Ботев“, както и писменото предложение за прекратяване от концесионера.

Каназирева допълни, че ще покани на среща представители на фенклуба на Локомотив (Пловдив) за да ги запознае с резултатите от проверката.

„Не искам да остава усещането за несправедливост и нарушаване на законите в полза на един или друг субект“, категорична е Каназирева.

Подобни статии

Top