Областният управител поема битка за съдбата на Бетонния мост

Дани Каназирева стартира поредица от разговори по проблема

Поредица от разговори за запазване на Бетонния мост стартира областният управител Дани Каназирева. Съдбата на съоръжението, свързващо район „Южен“ с центъра на града под тепетата е тясно обвързана с реализиране на мега проекта за пробив под Централна гара и модернизацията на железопътен възел Пловдив.

„От дни обсъждаме възможно най-доброто решение – и модернизация на железницата, и запазване на пътната връзката“, коментира пред журналисти Каназирева днес. По думите й вече е пропуснато ценно време за защита интересите на Пловдив, затова в момента е нужно добро взаимодействие и с Общината, и с Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

„Ще поискаме НКЖИ да поеме ясен ангажимент, с подписани документи и с осигурено финансиране за запазване на моста. Ще държим също така пробивът под гарата да се реализира в пълна степен с всички връзки и съпътстващи действия за сметка на Националната компания и със средства от големия проект“, заяви още тя.

Идеята е Община Пловдив да няма никакъв финансов ангажимент, тъй като бюджетът на града няма да издържи подобно натоварване. Представителите на Общината, присътвали на днешната срещата подчертаха на свой ред, че администрацията ще разгледа одобрените до момента книжа, за да им направи оценка и да се прецени дали приетото е в полза на града.

В следващите дни действията на областния управител Дани Каназирева продължават – предстои й среща с НКЖИ, както и със самия кмет на Пловдив Здравко Димитров.

Подобни статии

Top