Областният управител поиска пълна проверка на новите бариери в Пловдив

Става дума за монтираната вече на ул. „Дондуков“, както и на ул. „Железарска“, където предстои да бъде поставено второ съоръжение

Областният управител Дани Каназирева настоя за пълна проверка на новите бариери в Пловдив – на монтираната вече на ул. „Дондуков“ и на ул. „Железарска“, където предстои да бъде поставена.

Причината са подадени сигнали до Областната администрация, в които се изразява категорично несъгласие с поставянето на бариерите„, пише Каназирева.

Настоявам при проверката да се изясни цялата фактическа страна на проблема. Първо – има ли решение на Общински съвет – Пловдив за поставяне на тези бариери, тъй като придобиването, управлението и разпореждането с имоти и вещи – общинска собственост, се извършва под общото ръководство и контрол на Общинския съвет.

Второ – има ли решение, респ. предложение на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението за поставянето й и в случай, че има – какви са правните основания на това решение.

Трето – съгласно чл.9 от Закона за пътищата, поставянето на бариера може да се наложи като временна забрана за преминаване, но само при извършване на ремонтни дейности, аварии и бедствия или при предварително организирани мероприятия.

Настоявам още да бъдат посочени точното местоположение на улиците и трайното им предназначение и начин на ползване на територията, съгласно действащия план на Централна градска част на Пловдив.“

Подобни статии

Top