Областният управител поиска пари от бюджета за Рогошко шосе

Дани Каназирева апелира да бъдат заделени средства заради изключително лошото състояние на пътя

Областният управител Дани Каназирева – в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров, апелира в бюджета за тази година да бъдат заделени средства за ремонт на Рогошко шосе, поради изключително лошото му състояние и множеството сигнали получени в Областна администрация. В жалбите си за плачевното състояние на този пътен участък, хората го наричат „отсечка-убиец“. Посочва се, включително със снимков материал, че състоянието е критично, с големи ями, неравности по пътната настилка, нарушени банкети, липса на маркировка, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Проведохме разговор с кмета Димитров и приветствам бързата реакция на общинската администрация и това, че в момента вече се запълват дупките, но Рогошко шосе е важна входно-изходна пътна артерия за града и се нуждае от цялостен ремонт. Видно е, че самата основа на пътя е деформирана и нестабилна, обясни Каназирева.

Според областния управител пътят е общинска собственост и е нужно да се осигурят средства в бюджета за тази година, за да бъде спешно ремонтиран.

Пътят осъществява връзка с обходния път, АМ „Тракия“ и населените места на изток от Пловдив. В прилежащите територии съществуват много индустриални предприятия и обекти за услуги, които ежедневно използват този общински път, по които преминават и автобуси от областната транспортна схема. По тези причини е необходимо да се извърши ремонт на пътя, да се подобри технико-експлоатационното състояние и да се осигури безопасно пътуване.“, пише в предложението си до кмета на Пловдив Каназирева. Същото предложение ще бъде отправено и към кмета на община Марица за тяхната част от пътя.

По думите й през последната година в Областна администрация най-много сигнали са постъпили именно за Рогошко шосе и за Околовръстното, чийто ремонт след разговори с премиера Борисов и зам.-министър Нанков вече стартира.

Подобни статии

Top