Областният управител препоръча управлението на болницата в Карлово да се смени

Позиция на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева след извънредна среща по проблема

Във връзка с проблема в МБАЛ „Киро Попов“ в Карлово, както аз, така и здравният министър заставаме зад медицинския персонал в болницата. Няколко пъти разговарях и с премиера и е запознат със ситуацията.

Това заявява областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева по повод ситуацията в карловската болница. Ето позицията й:

Всички знаем какъв е проблемът и той не е в персонала, а е организационен и комуникационен, установени са и немалко нарушения при воденето на документацията и подаването на сведения за Ковид пациенти. Липсва добър мениджмънт и в тази кризисна ситуация считам, че компромиси никой не трябва да прави. Няколко пъти до сега съм сигнализирала, но решение не е взето. Проблемът в управлението на болницата е довело и до напускането на много лекари и сестри до този момент.

 

Считам, че най-доброто решение в настоящата извънредна ситуация е смяна в управлението на болницата, бързи и адекватни действия за по-добра организация и подкрепа за лекари и сестри.

 

Разбира се това към момента е само предложение, тъй като решението е от компетентността на местната власт и Общински съвет. Но след многото проведени от мен разговори с лекари в Карлово, считам че това е единственото и адекватно решение на ситуацията, за да бъдат запазени и малкото останали работещи лекари и сестри. Имаме нужда от най-доброто управление във всяка една болница, за да преодолеем кризата с наличния персонал във всяко едно лечебно заведение.

И в заключение, благодаря на ректора МУ проф. Мурджева – още днес ми изпрати контактите на двама стажант -лекари, които да започнат работа в карловската болница, но мисля, че първо местната власт трябва да вземе своето отговорно решение и едва тогава лично ще ги представя на ръководството.

Подобни статии

Top