Областният управител с извънредно решение след шокиращ случай на неспазване на мерките!

Поводът е сигнал на пловдивчани за шумен купон в малките часове на нощта

Работното време на абсолютно всички заведения в Пловдив – в това число и ресторантите, се ограничава до 23, 30 часа. Решението обяви преди минути областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, предава репортер на DCnews.bg. 

Повод е сигнал за шумно парти в пловдивска дискотека, продължило много след позволеното – за скандалния случай DCnews.bg вече писа по-рано днес – четете ТУК. Моите най-големи опасения бяха за петък и събота вечер, лично участвах в проверките тогава. Не съм очаквала, че нещо такова ще се случи в понеделник, коментира Каназирева.

Областният управител съобщи, че е разговаряла с управителя на обекта, по думите му заведението е дадено под наем, а в договора е указано точното време за край в 23,30 часа – т.е. хората, наели помещението са тези, които са нарушили забраната. Каназирева е разговаряла и с пловдивския кмет, който категорично й е заявил, че зам.-кмет от Голяма Община не е имало на въпросното мероприятие.

Не мога аз да кажа, кой е присъствал на това парти. Нито зная, нито мога да твърдя„, подчерта тя.

След тази случка, обаче, се свиква извънреден Областния кризисен щаб, за да се наложи новото решение за ограничване на работното време. Друга мярка, която ще се прилжи, касае музиката в абсолютно всички заведения в града – тя ще бъде ограничена до 85 децибела.

Подобни статии

Top