Областният управител упрекна кметове за противоречиви решения

Вижте още от решенията на Областния кризисен щаб, които касаят пряко хората

Всеки един кмет на община трябва да съгласува мерките си с Областния кризисен щаб, за да се избегнат всякакви противоречия. Това обяви областният управител Дани Каназирева след първото си за деня заседание с екипа, сформиран към институцията, предаде репортер на DCnews.bg.

„С пълно мнозинство на днешното заседание отново се взе решение общините да съгласуват предварително всички свои решения във връзка с извънредното положение, тъй като вече има случаи на решения, който противоречат на решенията на Министерски съвет и министерсвтото на здравеопазването“, заяви тя. Пример за подобно категорично несъгласуване на решения е общинското решение за въвеждане празничен график на автобусите от пловдивския градски транспорт.

По думите на Каназирева по този казус екипът вече е провел разговори с ресорния зам.-кмет Тодор Чонов, който е поел ангажимента за промяна на схемата, а именно: в сутрешните и вечерните часове автобусите да са с нормално разписание, за да се избегне струпването на хора, а през деня автобусите ще се разреждат.

И още: взето е решение IT фирмите и КОЛ центровете да намалят своя капацитет и да препращат служителите си към работа от вкъщи. В козметичните и фризьорските салони пък са взети следните решения – козметичните салони спират работата до 29 март, защото те извършват  процедури, които крият опасност за здравето на хората; фризьорските салони, обаче, продължават да функционират при спазване на строго определена бройка по отношение на клиентите: по-малките ще обслужват по един клиент, по-големите салони по двама.

Забраняват се и провеждането на общи събрания на етажната собственост.

Какво още реши Щабът към областния управител Дани Каназирева – четете ТУК.

Подобни статии

Top