Областният управител: Всяко публично мероприятие трябва да бъде съгласувано с Щаба

Античният театър на Пловдив ще работи, но с капацитет от 30%. Отменят се съборите в областта

Всяко едно публично мероприятие от която и да е община в областта следва да бъде съгласувано с Кризисния щаб и според него ще решаваме дали то ще се проведе или не, както и при какви мерки.“ Това обяви областният управител Дани Каназирева, която е и председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Античният театър в Пловдив ще приема събития при не повече от 30% от своя капацитет, към тези проценти спада и децата до 14 години. Същото ще важи и за лятно кино „Орфей“, където има множество планирани представления. Мероприятията на закрито също ще се провеждат при капацитет от 30%.

Що се отнася до областта, то Дани Каназирева подчерта, че за момента не трябва да се поемат допълнителни рискове и затова съборите на селата ще бъдат отменени.

Във връзка с предстоящия протест в село Труд с оглед на усложнена ситуация от Областна управа няма да има представители. „Запознати сме с проблема. Наш екип вече беше на място. Във вторник свиквам всички ангажирани с проблема държавни институции, а до дни след това ще поканя и Инициативния комитет, за да ги запозная с мерките, които ще предприемем. Апелирам към хората, към жителите на село Труд, да спазват всички противоепидемични мерки“, заяви областният управител.

339 е общият брой на болните от коронавирус в Пловдив и областта. 84 от тях се намират в болница, 29 пък са общо засегнатите медицински лица. Припомняме, че днес има двама нови заразени лекари от УМБАЛ „Пълмед“.

„Нека да бъдем по-отговорни като общество, мерките не са тежки“, апелира за финал Дани Каназирева. 

Подобни статии

Top