Областният управител за маските: Не целим да има напрежение! Лична отговорност е

Дани Каназирева с пояснения по обявното вчера решение за носене на предпазни маски при масови мероприятия на открито

Решението на Областният кризисен  щаб за задължително носене на маски при масови мероприятия на открито – футболни срещи, концерти и други сценични прояви, е единствено с цел да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие. Това заяви областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева. По думите й точно на входа и изхода се струпват повече хора и там рискът е по-голям, а и може да се упражни ефективен контрол от органите.

Виждаме, че ситуацията е динамична и трябва с общи усилия и на институциите, и на обществото да успеем  да намалим заболеваемостта. Мерките са изпреварващи. В никакъв случаи не целим да има напрежение сред хората. Всяка една организирана проява трябва да е проведена при спазване на необходимата дистанция и изисквания, така че да се намали риска от заразяване. Носенето на маска по време на футболен мач или на концерт е лична отговорност„, допълни Каназирева.

Областният управител съобщи, че на днешната среща с представители на здравните заведения в Пловдив, които до този момент не са лекували пациенти с COVID-19 е коментирано тяхното участие в създадената организация на областно ниво. В срещата участваха шест частни болници, който до понеделник следващата седмица трябва в писмен вид да съобщят дали ще участват с екипи или ще разкрият легла за с COVID-19.

Има известни проблеми, но смятам, че ще ги преодолеем. Трябва да сме готови както за коронавируса, така и за сезонния грип, като сега подготвим болниците за следващите месеци и  намалим тежестта върху здравната система. В един такъв момент е важна солидарността между болниците. Мисля, че в Пловдив успяхме да постигнем именно това„, заключи областният управител след срещата.

Подобни статии

Top