Облаци и дъжд в прогнозата за времето на 8 март

времето

За Пловдив и населените места от региона прогнозата също е за значителна облачност и дъжд

Облачно ще е време на днешния 8 март, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Преди обяд на места в Западна България ще вали дъжд, в следобедните часове валежите ще са главно в Централна и Североизточна България. На отделни места ще прегърми. По-студен въздух ше нахлува с до умерен северозападен вятър, но в Югоизточна България вятърът ще се задържи от юг-югозапад и там ще остане топло. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, а максималните ще са от 8°-10°, в източните райони и до 18°-20°.

За Пловдив и населените места от региона прогнозата е за значителна облачност и дъжд с температури между 6 и 16 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще превалява сняг, под около 1300-1400 метра – дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Само на изолирани места – около и след обяд, ще превали дъжд. Ще духа умерен, предимно южен вятър. Ще се задържи топло, с максимални температури между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, на места в северните райони – до 3 бала.

Днес слънцето изгрява в 06, 51 часа и ще залезе в 18, 24 часа. Продължителност на деня ще е 11, 32 часа. Луната пък ще изгрее в 16, 50 часа и ще залезе в 6, 22 часа. Фазата й е пълнолуние.

Подобни статии

Top