Облекчения за бизнеса в Асеновград, освобождават от наеми търговци и заведения

Наполовина от наемната цена пък ще заплащат онези търговци, които са ограничили дейността си

Да се освободят от плащане на вноски наематели и собственици  на обекти, чиято дейност е спряна заради въведеното извънредно положение предлага община Асеновград. Решението трябва да вземе Общинският съвет на Асеновград на заседанието си утре/ 29 април/. В докладната, внесена от заместник-кмета инж. Стоян Димитров се конкретизира за кои обекти става въпрос.

Решението се отнася до собственици на заведения за обществено хранене, преустановили изцяло дейността си, наематели на ученически столове, бюфети и павилиони по училищата, както и такива на спортни обекти. Освободени от дължимите вноски ще бъдат още пенсионерските клубове и читалищата. Общият брой на тези договори е 46,  а сумата, която постъпва от наеми на помещения, павилиони и терени  в общинската хазна на месец възлиза на малко над 31 хиляди лева.

2500 лева пък е наемът, който се събира от обектите за ученическо хранене.

В документа е записано, че мярката влиза в сила от началото на извънредното положение – 13 март до отмяна на ограничителните мерки. 

Наполовина от наемната цена пък ще заплащат онези търговци, които са ограничили дейността си по време на извънредната ситуация. Освобождават се от заплащане на част от наема собственици на заведения, които извършват доставка на храна на адрес или извършват продажба по заявка.

На предплатилитите за този период лица сумите ще бъдат приспаднати от следващо плащане, уточняват от администрацията на общината.

 

Подобни статии

Top