Обновени площадки за децата в ДГ „Щастливо детство“ в „Източен“

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков официално  откри  новите реновирани площадки за игра  в Детска градина „Щастливо детство“.

С  директора Евгения Попиванова поканиха всички, които имат заслуга за това – представители на администрацията на района, чрез който беше извършено проектирането и въвеждането на обектите, комисар  Николай Кирков- началник на VІ РПУ,  който се погрижи за  опазване  на строителната площадка  и инж. Томбаков като представител на изпълнителя.

Децата бяха подготвили специална програма, за да бъде  весело и цветно в мрачния ден и аплодираха прерязването на лентата на новите си места за игра.

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков  похвали ръководството на градината, че само се погрижи да финансира начинанието с 12 000 лв. от бюджета си.

Той бе категоричен, че районното кметство ще  продължи да подкрепя учебните и детски заведения с проектиране и  консултиране

След церемонията гостите, сред които Милка Тодорова – зам. кмет и Стефка Симеонова- гл. експерт „Образование“,  посетиха изложбата от детски рисунки по Проекта „Растем заедно“, реализиран по Оперативна програма „НОИР“ , а  Евгения Попиванова сподели, че следващата й цел е изграждането на  физкултурен салон.

Подобни статии

Top