Обновиха още 3 детски площадки в „Южен“ (СНИМКИ)

Вандали изпочупили кътовете за игра

Три детски площадки, пострадали от вандалски прояви, са ремонтирани в пловдивския район „Южен“ по инициатива на районния кмет Борислав Инчев, съобщиха от администрацията. Местата за игра се намират на пресечката на ул. “Македония“ с ул. „Крушево“ /сквер „Звезда/“; на ул. „Гоце Делчев“, както и  на кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. „Георги Кирков“.

Възстановени са дървените елементи по оградите на площадките (общо около 50 м.), поставени са нови врати, поправен е покривът на едно от детските съоръжения, както и една люлка. Подменени са също всички счупени летви на пейките.

„Призовавам родителите и всички, ползващи детските площадки, да ги пазят. Нека не позволяваме да бъдат отново разрушени, защото те са както за игра на всички деца, така и за отдих на жителите на „Южен“, коментира районният кмет Борислав Инчев.

Той допълни, че е изключително притеснен от факта, че вандалските прояви на местата за игра се превръщат в рецидив.

„Ако се налага да обновяваме всяка площадка по няколко пъти, скоро може да се окажем без средства, с които да го правим. Нека гражданите да бъдат бдителни, а младите хора да не рушат съоръженията за нашите деца“, каза още районният кмет.

Подобни статии

Top