Обновяват две отделения в болницата в Асеновград

Обновяването обхваща първия етаж на сградата, където са разположени две от отделенията

Ремонт започна в общинската болница в Асеновград. Обновяването обхваща първия етаж на сградата, където са разположени две от отделенията – по нервни болести и Уши, Нос, Гърло . Инвестицията е  за близо 100 хиляди лева от бюджета на лечебното заведение, а парите ще бъдат вложени в боядисване, подмяна на подовата настилка, нови легла и болнично оборудване.

Ремонтът е неотложен, каза управителят на МБАЛ -Асеновград д-р Иван Червенков. По думите му от създаването на отделенията преди половин век са правени само освежаване и козметични дейности.

 До момента се налагаше пациентите да лежат в отделенията на неудобни легла, покрити със стари дюшеци. Заради течове от парното на места имаше мухъл, а мазилката по стените падаше, обясни още д-р Червенков. Сега всички 43 болнични легла са сменени с нови, изцяло механични, които позволяват на пациента да повдига различни части на тялото си.

Старата настилка е сменена със съвременна винилова, която е антибактериална, звукоизолираща и осигуряваща по-голяма издръжливост на натоварване.

Отделението по нервни болести е едно от най- натоварените в болницата в Асеновград. Годишно през него преминават около 3 хиляди пациенти с тежки заболявания. Така , след ремонта, който трябва да приключи до края на месеца, освен на добрите специалисти, болните ще се радват и на по-комфортна среда.

Подобни статии

Top