Обновяват маркировката на над 300 пешеходни пътеки (СНИМКИ)

Звеното на ОП „ОКТ“ ще работи вечер, за да не затруднява трафика

„Приоритетно възстановяваме маркировката на над 300 пешеходни пътеки из целия град, като от първостепенно значение са тези около детските градини, яслите и училищата“. Това съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. Днес заедно с директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков инспектираха обновяването на пешеходните пътеки в район „Западен“ на улица „Орфей“ близо до детските градини „Звезда“ и „Елица“.

От 1 август Община Пловдив започва да поставя пътната маркировка приоритетно вечер.

По този начин ще намалим възпрепятстването и на без това натоварения трафик в Пловдив“, обясни заместник-кметът.

По думите му до момента също се е работило през нощта, но не достатъчно, затова вечерното полагане на маркировката ще се засили.

ОП „Организация и контрол по транспорта“ пое дейността по боядисване и полагане на пътната маркировка от ОП „Чистота“ след решение на Общинския съвет. Така екип на ОП „ОКТ“ вече възстановяват пешеходните пътеки с акрилатна боя със стъклени перли за добра видимост през нощта.

Освен това звеното ще се грижи и за надлъжната маркировка по пътните артерии на града.

Предстои след процедура по ЗОП да се избере изпълнител за боядисване с термопластик и студен шприц по основните булеварди, които понасят най-голямото автомобилно натоварване. За полагането на този вид маркировка се изискват специални машини, като трайността им е три години.

ОП „ОКТ“ ще полага маркировка с акрилатна боя два пъти в годината – на пролет и есен.

Подобни статии

Top