Обновяват парка и площада пред читалището в Първенец (СНИМКИ) - DC news

Обновяват парка и площада пред читалището в Първенец (СНИМКИ)

Кметът на община „Родопи“ направи първа копка на обекта

С тържествен водосвет и богата програма от децата към ДГ „Пролет“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бе отбелязана първата копка на мащабен проект, предвиждащ изцяло реновиране на парковото и площадно пространство около  НЧ „Съзнание“ – 1914 г. в центъра на село Първенец.

Началото на благоустрояването беше дадено в присъствието на кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов, кмета на село Първенец Ренета Плевнелиева, заместник-кметовете на Община „Родопи“ Емилия Иванова и Неази Таир. На място бяха и представители на фирмата – изпълнител, директорите на ДГ „Пролет“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, жители и гости на селото.

„Даваме старт на нещо грандиозно, което жителите на село Първенец чакат с нетърпение от години. Със започването на този проект ние ще направим  селото много по – приветливо както за жителите му, така и за неговите гости. Предвижда се смяна на настилката в парковото пространство, планувана е детска и спортна площадка, пеещ фонтан, лятно кино със сцена, система за озеленяване“, съобщи Павел Михайлов.

„Изпитвам щастие и гордост, че успяваме да работим в правилната посока. Следват още много промени, които да подобрят инфраструктурата в населените места, защото жителите на Община „Родопи“ го заслужават“, коментира кметът Павел Михайлов.

Всеки един жител може да се запознае подробно с проекта, който се намира пред читалището.

Подобни статии

Top