Обраха мезонета на кърджалийски хотелиер, задигнаха 400 бона

Криминалистите работят по множество версии, една от тях е – близък човек

400 бона задигнаха неизвестни крадци от апартамент в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Кражбата е извършена в периода от 11 до 16 януари.

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Районната прокуратура в Кърджали.

В хода на разследването е установено, че собствениците на жилището, което се намира в жилищна кооперация, са отсъствали от дома си няколко дни, като преди заминаването си те заключили входната врата. При завръщането им в апартамента са установили кражбата на парите. От жилището не липсват други вещи или документи.

На мястото се извършват огледи и множество активни първоначални процесуално-следствени действия, с оглед разкриване извършителя на престъплението. Работи се по всички версии, включително близък човек на семейството да е откраднал парите, тъй като останалите вещи не са докоснати.

По информация на местния сайт Rodopi24.com, кражбата на голямата сума е извършена от мезонета на хотелиер, който късно вчера установил липсите. Жилището се намира в широкия център на Кърджали. Бизнесменът държал хотел на брега на яз. Кърджали, в Главатарци. Той развивал и строителен бизнес.

Подобни статии

Top