Обрат! Мачът Левски - Ботев ще се играе пред фенове - DC news

Обрат! Мачът Левски – Ботев ще се играе пред фенове

Очаква се във вторник Апелативната комисия на БФС да промени наказанието на „сините“ и да затвори само един или два от секторите на „Герена“

Мачът между Левски и Ботев (Пловдив) със сигурност ще се играе пред фенове, твърди „Мач Телеграф“, който е направил мащабно разследване по въпроса. Очакванията са, че във вторник Апелативната комисия към БФС ще се самосезира и ще намали драстичното наказание на „сините“.

Припомняме, че Дисциплинарната комисия наказа Левски с мач без публика заради провиненията на агитката в дербито с ЦСКА – София. От „Герена“ пък реагираха мигновено и призоваха привържениците се да напълнят стадион „Георги Аспарухов“ за мача с Ботев, въпреки наказанието. Отделно „сините“ поставиха и много въпросителни около „40-годишното си приятелство с президента на футболната централа Борислав Михайлов“.

Едно  е ясно със сигурност –  по един или друг начин на стадиона ще има фенове на Левски. Най-вероятно Апелативната комисия ще затвори само сектор 5 на „Герена“, където принципно се настаняват феновете от „Ултрас Левски“. Възможно е и целият сектор „А“ да бъде затворен за мача, защото именно от там е полетяла пиратката, която уцели масажиста на ЦСКА – София. Секторите „Б“, „В“ и „Г“ обаче ще останат отворени за феновете.

Все пак има и малък шанс Апелативната комисия да не се самосезира, както направи преди време за едно наказание от два мача на Локомотив (Пловдив), което беше отменено. Ако това стане, левскарите са твърдо решени да пуснат феновете си и да напълнят „Герена“ за битката с „канарчетата“.

Абсурдът е, че в дисциплинарния правилник на БФС не фигурира наказание за неспазване на това наказание. Подобен казус въобще не е засегнат. Юристите на „Герена“ са прегледали обстойно законите на централата и са стигнали до извода, че могат да бъдат глобени с 2000 лева, ако пуснат привържениците си на трибуните. Сумата е миниатюрна на фона на очакваните приходи от около 200 хил. лева от билети, така че на „Герена“ са готови да я платят дори в троен размер.

Подобни статии

Top