Обрат със Зоопарка на Пловдив! Прекратяват договора за строителство

Кметът Здравко Димитров коментира сегашната ситуация с думите: Ще е по-добре да гледаме кокошки и да продаваме яйцата им

Пловдивският зоопарк явно няма да отвори скоро врати. Администрацията ще прекрати договорите на надзорната фирма, както и на строителната фирма. Новината днес обяви кметът Здравко Димитров, предаде репортер на DCnews.bg. От думите му стана ясно, че препоръката за прекратяване и обявяване на нова обществена поръчка за избор на довършител на обекта е дошла от София. „От София ни казаха“, заяви директно той. Кой, обаче, от София, Димитров така и не уточни. Пред журналисти кметът си призна, че не е влизал в Зоопарка, освен веднъж с премиера Бойко Борисов. „Кокошки да гледаме и да продаваме яйцата им ще е по-добре“, коментира той ситуацията с парите, които отиват като издръжака на зоопарка.

Припомняме, че Здравко Димитров вече загатна, че бъдещето на ОП „Зоопарк Пловдив“ е поставено под въпрос, а служителите му – 26 щатни бройки, ще бъдат редуцирани. Освен това има идея Общинското предприятие да бъде събрано с ОП „Зооветеринарен комплекс“. Припомняме, че Общинско предприятие „Зоопарк“е създадено с решения на Общински съвет – Пловдив през март 2016 година. Предвид факта, че зоопаркът така и не е завършен към 2020 година, ОП-то не получи шанс да заработи на пълни обороти.

Подобни статии

Top