Обрат! Ще пуснат наши журналисти на мача на Кобрата!

Стигна се до личната намеса на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а Пулев и адвокатът му заплашиха, че битката няма да се състои

Обрат в казуса с невъзможността български журналисти да присъстват по време на мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) в зала SSE Arena в Лондон на 12 декември.

Представители на родните медии ще бъдат допуснати до събитието, ако отговарят на определени условия.

Новината съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заяви, че след като е научил за казуса, веднага е влязъл в контакт със своя колега във Великобритания Найджъл Хъдълстоун.

Самият Кубрат Пулев също е взел присърце казуса, като е инициирал среща с ръководството на Matchroom Boxing Limited – промоутърската агенция, която организира срещата и защитава интересите на Джошуа. На нея той и адвокатът му са заявили, че родните представители трябва да бъдат допуснати на мача, иначе такъв няма да се състои!

Все още остава невъзможно българските журналисти да отразят отблизо официалната пресконференция утре (10 декември), както и задължителния кантар ден преди голямото събитие.

„Положителна развръзка за българските спортни журналисти, които искат да отразят сблъсъка за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон. Те ще бъдат допуснати в “Арена Уембли”. Положените усилия доведоха до успех за българската страна в мениджърската битка на интереси и психовойната, която предшества това голямо събитие за родния спорт. Представителите на нашите медии първо получиха разрешение от британското Министерство на спорта да присъстват на събитието, а след като бяха сезирани всички ръководни фактори в световния бокс на професионално ниво, както и Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS), репортерите получиха позволение и ще присъстват на срещата. За това повлия и инициираната от Кубрат Пулев среща между него, адвокатът му Джон Уърт и ръководството на Matchroom Boxing Limitid, на която българският боксьор се е застъпил за журналистите ни и е поставил ултиматум този казус да бъде разрешен в полза на българските медии. Надявам се, че в щаба на Кубрат не са повлияни от създалата се атмосфера и българският претендент за световната титла ще покаже най-доброто от себе си на ринга в английската столица“, написа спортният министър Красен Кралев.

Подобни статии

Top