Обрат: ВКС отмени доживотната присъда на бившия полицай Венцеслав Караджов - DC news

Обрат: ВКС отмени доживотната присъда на бившия полицай Венцеслав Караджов

Преди няколко седмици върховните магистрати пуснаха Караджов под домашен арест

Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд Пловдив, с което бившето ченге от Икономическа полиция Пловдив Венцислав Караджов получи доживотна присъда за това, че брутално и безмилостно е екзекутирал родителите си.

ВКС излиза с мотиви, че съдът в Пловдив не е направил анализ на всички доказателства по делото и не е отговорил подробно на възраженията на защитата адвокат Зоя Тошкова, предава БЛИЦ.

Припомняме, че миналият месец Венцислав Караджов беше освободен от зандана, където прекара близо 7 години, под домашен арест. Той обаче отново може да бъде върнат там, ако наруши определената мярка и напусне жилището си. В момента той е в къщата, която е била дългогодишен предмет на спор с баща му Цветан Караджов. Смята се, че именно тази постройка стои в основата на разстрела на бащата и на майката Божурка.

Въпреки, че държавното обвинение твърди, че екзекуцията е дело на екс ченгето, и до ден днешен Караджов младши категорично отрича да е убил родителите си.

На 15 май 2016 г.  Пловдив осъмна с кървава вест. В локви кръв в малката си къщичка бяха открити простреляните в телата и главите Цветан и Божурка Караджови. На ужасяващата гледка се натъкнала съседка, която отишла да ги види.

Тогава като единствен и основен заподозрян беше арестуван синът им Венцислав. Преди години той работил в чужбина, изпращал пари на баща си, построили къща, която се водила на името на Цветан. В последствие синът си поискал собствеността си, но бащата отказал да му прехвърли новата сграда. Така се стигнало до зверството след редица подадени сигнали за тормоз и заплахи и от двете страни.

При обиск в дома на колегата си ченгетата  откриха  папка в компютъра на сина на Венцислав, наречена „Гадове“, пълна с видеофайлове на родителите му.

Въпреки твърденията си, че е  невинен, и Окръжен, и Апелативен съд дадоха доживотни присъди на Караджов. Сега знаковият процес в Пловдив ще започне отново.

Подобни статии

Top