Образователни еко-игри и почистване в поредното издание на JunkAround в парк Лаута

По време на почистването бяха събрани няколко чувала с отпадъци

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив – сдружение БГ Бъди активен обедини малки и големи зад каузата град #безотпадъци. Тази сутрин в парк Лаута се проведе поредното събитие, част от кампанията JunkAround – серия почистващи събития. Специални участници в това издание бяха деца от две частни детски занималня, които се включиха в почистването, a специално за тях организаторите бяха подготвили и серия от учене чрез забавление – Чисти игри. По време на игрите децата научиха защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме.

Кампанията Junk Around е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ „_МЯСТО България“, с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в акцията, за да допринесат за каузата  Пловдив #безотпадъци.

Активистите за чист град отговаряха на въпроси на децата, свързани с почистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще насърчават споделянето на идеи за по-чиста градска среда.

“Основната ни цел е да насърчим у децата културата за опазване на чистотата в най-ранна възраст. Когато детето е научено от малко да следва принципите на живот с по-малко отпадъци, то ще се превърне в отговорен възрастен, който пази и цени средата около себе си”, сподели Гергана Ангелова от екипа на БГ Бъди активен.

1 2

Подобни статии

Top