Образуваха досъдебно производство по Транспортния проект на Пловдив!

В рамките на два месеца трябва да се установи защо Системата за управление на градския транспорт продължава да функционира непълно и до момента

Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за това, че през периода 2015 – 2016 година длъжностни лица не са положили достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество, както и достатъчно грижи за възложената им работа във връзка с изпълнение на договор с предмет „Изграждане, внедряване и поддръжка на Система за управление на градския транспорт (СУГТ)“ и от това са последвали значителна повреда на имущество и значителни щети за Община Пловдив – престъпление по чл. 219 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването ще бъде възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Пловдив.

В хода на досъдебното производство по указания на наблюдаващия прокурор ще се установяват факти и обстоятелствата около изграждането, приемането, тестването и последващото ползване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) в Община Пловдив и причината за продължаващата й непълна функционалност към момента.

Първоначално предвиденият от закона срок за приключване на досъдебното производство е двумесечен.

Подобни статии

Top