Образувано е дело за убийство за намерения труп

Досъдебно производство за убийство

е образувано по случая с трупа, който тази сутрин бе открит върху капака на лек автомобил, паркиран до сградата на Областна управа в Пловдив, откъм бул. „6-ти септември“.  Това съобщи за DCNEWS зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Извънредно! Откриха труп в центъра на Пловдив

Тя допълни, че случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура и в момента се извършват огледи и експертизи и отказа да съобщи повече подробности.

Припомняме, че тялото е открито тази сутрин на тел. 112. По данни на полицията мъжът е на видима възраст около 40 години. Според запознати той е от ромски произход, но самоличността му все още не е известна.

40-годишният мъж се опитал да краде  фар от същия автомобил, на който бил намерен, твърди „24 часа“. Престъплението е заснето от камерите на сградата, потвърдил областният управител Здравко Димитров. Тази сутрин, когато отишъл на работа, той видял от прозореца си трупа.

„Беше облегнат назад върху капака на колата. Имаше кръв“, казал Здравко Димитров.

В момента полицията гледа записите от камерите. От тях ставало ясно, че убийството е извършено след полунощ. Има различни версии как е извършено то.

Разследването по случая продължава.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top